IOAs session for unge 2006 (JM)

Mine erfaringer i forbindelse med den 46. olympiske session
Først og fremmest vil jeg sige at turen her været en stor oplevelse, både fordi jeg har mødt en masse spændende mennesker, der gav mig et indblik i deres liv og kultur, og fordi jeg gennem forelæsningerne og diskussionsgrupperne, har lært en masse om de olympiske værdier.
Når det er sagt, så er der en masse ting som kommende deltagere vil have gavn af at vide og forberede sig på, inden de tager af sted.

Min generelle oplevelse af organisationen er, at grækerne måske er gode til at organisere ting, men de er uhyre dårlige til at informere om, hvad der skal ske. Det var især et problem de første 2 – 3 dage, hvor ingen kendte hinanden og undervisningen ikke var begyndt endnu. Jeg kan dog trøste med, at der er styr på det, og at man bare skal slappe af, nyde omlevelserne og tage tingene som de kommer.

Et andet godt råd er; have som mål, hver dag, at snakke i minimum 15 min. med to personer som du ikke har hilst på tidligere. De første par dage hilser man på omkring 100 mennesker om dagen, nogle af dem sikkert flere gange, fordi man glemmer dem igen. Her finder man også sammen med de 4 – 8 mennesker som man kommer til at omgås med, de næste 14 dage. Det er let at falde i snak med mennesker som har ”samme” kulturelle baggrund (engelsktalende, vestlændinge), men at få en samtale i gang med en fyr fra et afrikansk land eller en pige fra asien, det kan være lidt svært, derfor er det vigtigt at prøve – det er i hvert fald her, jeg havde de største oplevelser.

Da jeg kom til Olympia og forelæsningerne gik i gang, gjorde jeg mig også nogle erfaringer. Generelt kunne det havde været nogle spændende forelæsninger, men forelæserne læste som regel bare op af et papir, som vi fik udleveret før forelæsningen. Det mest irriterende var, at de var meget bange for de få kritiske spørgsmål, der kom efterfølgende og afviste dem, til tider – meget kluntet. Dette betød, at jeg hurtigt mistede ”respekten” for organisationen, for hvis de ikke engang kan være ærlige og imødekommende overfor deltagerne ved en olympisk session, så er der da noget helt galt!

Et godt råd er, at trykke på ”tale knappen” så snart forelæsningen er ovre, hvis du har et spørgsmål, eller bare tror at du får et. Der opstod hurtigt en spørge-kø og selvom der var afsat en time til spørgsmål, så var dette langt fra alle der kom til orde – desuden kan du altid afvise din spørgetid, hvis du ikke har noget aktuelt at supplere med, når tiden kommer.

I forbindelse med den de sociale aftner, så er der mange der gerne vil lave noget underholdning. Med mindre man har noget der er kort (maksimalt 5 min.), sjovt og nationalt, så lad andre komme til – sørg for at være blandt de første, hvis du gerne vil optræde og undgå for alt i verden, alle former for quizzer! Vi havde gode erfaringer med at arrangere Bumball om eftermiddagen, efter diskussionsgrupperne og før sportsaktiviteterne, har introducerede vi også lidt danske delikatesser, såsom salmiaklakrids og stærke bolcher – en stor succes.

Til sidst, et par korte, men gode råd: I Athen; kom i god tid til maden (der er kø) og du skal have en pæn skjorte/bukser/sko eller kjole (kun hvis du er pige 😉 med til de officielle ting. Generelt; Medbring forskellige souvenirs med Danmark og/eller Dannebrog trygt på – gerne T-shirts eller andre sjove ting, og aftal tidligt, hvis du vil bytte souvenirs med nogle. Endeligt vil jeg have haft stor gavn af, at sætte mig lidt mere ind i den Olympiske organisation og især olympisme – dette kan bl.a. gøres gennem de officielle OL hjemmesider.
Ellers – nyd oplevelsen, du lærer en meget dernede, og måske endnu mere, når du kommer hjem og det hele får lov til at bundfælde.

Johannes Madsen, deltager ved den 46. olympiske session for unge, 2006

Skriv en kommentar