IOAs session for unge 2005 – DOAs briefing af danske deltagere

I januar fik vi brevet om vores udtagelse til Sessionen, og på det tidspunkt virkede det, som lang tid til vi skulle mødes i Idrættens Hus d. 27.05.05. Den ene dag tog den anden og endelig kom dagen, hvor spændingen og forventningens glæde skulle udløses. Lone Jakobsen modtog os med en hjertelig velkomst, hvor den uformelle tone blev slået an fra start. Det var rart endelig at få sat ansigter på hinanden og få kendskabet til hinanden udvidet.

Første stop var hos international sekretær Anja Lønbo, hvor der blev opført en mindre modeopvisning i diverse beklædningsgenstande, som vi fik udleveret til rejsen. Efter en kort frokost fortalte Chef de mission Jesper Frigast Larsen om DIF, Team DK mv. og andre praktisk informationer. Vi skulle som DIF’s repræsentanter ved Sessionen være i stand til at fortælle og promovere den danske idrætskultur og senere den olympiske, når vi kom hjem. Vi var ikke udtaget til OL i Beijing i prøvedisciplinerne Bumball og roekast, men man sad alligevel med en vis stolthed over vores udtagelse.

Den næste, vi skulle høre, var IOC-æresmedlem Niels Holst Sørensen fortælle om sine erfaringer med det olympiske. Han dukkede lidt tidligere op, da han havde hørt noget om kaffe og kage. Man føler en naturlig og stor respekt for en person, der har opnået og oplevet så meget på forskellige fronter, og samtidig er så imødekommende. De spændende historier og samtalen fortsatte videre over middagen om aftenen, og vi blev rigere på både olympiske historier og erfaringer fra 2. verdenskrig.

Tidligere OL-deltager Yvonne Hansen bidrog efterfølgende med sine oplevelser fra fire OL ud fra både den aktive deltagers synspunkt såvel som den ”passive”, selv om betegnelsen er misvisende, når man hørte Yvonnes engagement og begejstring vedrørende sine olympiske oplevelser.

Torben Hoffeldt fortalte som den sidste om det at være til en Session, og hvad vi kunne forvente. Det galt både det praktiske forløb af Sessionen, og hvad man skulle huske, så vi kunne møde op godt forberedt, men derudover også om det at være en del af denne store oplevelse. Vi var alle utrolig begejstrede for, at vi skulle til Grækenland, men det steg helt sikkert nogle grader efter Torbens beretning, og det kunne kun gå for langsomt med at komme afsted.

Resten af aftenen og næste morgen blev brugt til at udveksle historier og planlægge turen, hvor morskaben fik frit løb især da vi skulle kreere noget pæredansk og sjov underholdning, det var svært. Men vi svingede utrolig godt sammen og grundlaget for en god tur lagt.

Vi vil gerne sige tak for udtagelsen, og til alle der har været med til at klæde os godt på til Sessionen. En særlig tak til Lone for sit engagement, og måden hvorpå vi er budt velkommen til at være en del af det olympiske fællesskab.

Med de bedste olympiske hilsner

Heidi, Søren og Poul

Skriv en kommentar